Galjaard onthult reden voor keus Twan Huys

Door: DitjesenDatjes
20-11-2018

Toen bekend werd dat Humberto Tan stopte met RTL Late Night, was er volgens velen maar één man die zijn plek in kon nemen: Beau van Erven Dorens. De verbazing was dan ook groot toen bleek dat niet Beau, maar Twan Huys de nieuwe presentator werd. Erland Galjaard heeft altijd gezwegen over de bijzondere keuze, maar vertelt nu waarom hij Beau niet koos.

Boulevard

In een interview met Ruud de Wild vertelt de voormalige RTL-baas het volgende: ,,Ik vond dat Beau zijn waarde had bij RTL Boulevard, waar hij de beste presentator is en het programma weer nieuw elan heeft gegeven na het vertrek van Winston Gerschtanowitz en Albert Verlinde. Daarom missen ze mij nog wel eens. Dat durf ik wel te zeggen. Goed programmeren, een goed programma maken met de juiste mensen op de juiste plek, dat kon ik toch wel erg goed.”

Vertrouwen

Hoewel Galjaard het niet moeilijk vindt zichzelf een schouderklopje te geven, bleek de keus voor Twan Huys als nieuw gezicht van RTL Late Night niet zo’n goede. ,,Als ik heel eerlijk ben, heb ik College Tour als uitgangspunt genomen, en niet Nieuwsuur. Bij College Tour zat de Twan die ik wilde zien. Ik zie nu Huys die Nieuwsuur doet, aan een tafel. Dat had ik nooit gedaan.” Galjaard heeft nog steeds vertrouwen in Twan, en heeft RTL zelfs aangeboden even terug te komen om te helpen het programma weer tot een succes te maken, maar hier ging RTL niet op in.

Het is te hopen dat Twan zijn draai nog gaat vinden, en de kijkcijfers uiteindelijk beter worden. Hij kan namelijk niet zomaar stoppen, want hij heeft een contract voor drie jaar gekregen.

Meer DenD