‘Geaardheid Ellie Lust was een geheim’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Tegenwoordig wordt homoseksualiteit in veel gezinnen geaccepteerd, maar vroeger was het een groot taboe. Ellie Lust en haar tweelingzus Marja weten daar alles van. Toen zij aan hun moeder vertelden lesbisch te zijn, kregen zij niet de reactie waarop ze hoopten.

Schamen

De tweeling groeide op in Oostzaan en hun ouders waren erg traditioneel. ,,Daarom was het niet makkelijk om thuis te vertellen dat ik meisjes leuker vond dan jongens”, vertelt de voormalig politieagente in haar boek ‘Wat ik van mijn moeder leerde’. De schok voor haar moeder was helemaal groot toen ook haar tweelingzus vertelde op vrouwen te vallen. ,,Mijn moeder begreep niet dat je als vrouw net zoveel van een andere vrouw kon houden als zij van mijn vader hield.”

De omgeving van de twee vrouwen had vroeger geen idee van hun geaardheid. Hun homoseksualiteit werd door hun ouders verborgen gehouden. ,,Onze vriendinnen waren altijd welkom thuis, maar mijn moeder sprak er met niemand over (…) Maar daardoor hebben Marja en ik wel de boodschap meegekregen dat lesbisch zijn iets is om je voor te schamen en dat heeft bij mij tot een soort compensatiegedrag geleid. Ik dacht: Als ik nou maar een hele goede politievrouw ben of een hele goede volleybalster, of een heel aardig mensen, dan is dat andere niet zo erg meer, dan is er voor mijn moeder genoeg over om trots op te zijn.”

Tags

ELLIE LUSTFAMILIEHOMOSEKSUALITEITLESBISCHMOEDERSCHAMENVRIENDINVROUW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck