Gedroomde bioscoophit Rico Verhoeven blijft uit: film stelt teleur

Gedroomde bioscoophit Rico Verhoeven blijft uit
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Het gaat niet goed met de film Black Lotus, waar kickbokser Rico Verhoeven vijf jaar aan werkte. De film ging vorige maand in première, maar de recensies waren niet al te positief. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar ook de bioscoopkassa rinkelt niet. Op deze manier wordt het voor Rico – die ook coproducent is – lastig om de miljoenen die de film kostte terug te verdienen.

De film moest hét prestigieuze project van Rico Verhoeven worden. Een film maken kost veel geld, maar volgens Weekend kreeg hij alleen van het Filmfonds al anderhalf miljoen euro. Rico investeerde zelf ook nog flink wat geld, want het is ook zijn eigen project. De film was een idee van distributeur Dutch FilmWorks, die de onbekende en nog weinig succesvolle Amerikaanse producent bereid vond om de film te draaien.

Wegwerpniveau

Verhoeven kondigde de film al eind 2018 aan. De opnames stonden gepland voor 2019, en in 2020 moest ‘The Black Lotus’ in de bioscoop verschijnen. Toen nog met ‘The’ ervoor, want de filmtitel is inmiddels aangepast. Dit zou komen omdat er al een serie is die The White Lotus heet. De film ging onlangs in première, maar de recensies zijn helaas teleurstellend. Het AD noemt het ‘een film van wegwerpniveau’ en FilmTotaal vindt Rico’s acteerwerk ‘weinig soeps’.

Weinig kassaopbrengst

De slechte recensies zouden geen probleem zijn als de bioscoopkassa rinkelde, maar dit is echter niet het geval. De film draaide in 110 theaters, maar er werd in de eerste week 268.893 euro opgehaald. De gedroomde bioscoophit van Rico bleef uit. Het is de vraag of de film na de teleurstellende recensies nog een stroom bezoekers gaat trekken. De komende weken zal duidelijk worden of het de kickbokser lukt om de miljoenen die zijn film heeft gekost terug te verdienen.

Tags

BLACK LOTUSFILMRICO VERHOEVEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck