Gedwongen verkoop: ouders Kate Middleton laten miljoenenschuld achter

Firma ouders Kate met miljoenenverlies verkocht
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een enorme domper voor de ouders van Kate Middleton: ze hebben noodgedwongen hun bedrijf Party Pieces moeten verkopen. Het feestbedrijf stond maar liefst 2,6 miljoen pond in het rood.

Carole en Michael Middleton, de ouders van Kate, richtten in 1987 het feestbedrijf op, maar de huidige constructie, Party Pieces Holding, dateert van 2019. Het bedrijf was een groot succes waardoor ze onder andere een landhuis ter waarde van ruim 5 miljoen euro konden bemachtigen.

Miljoenenschuld

Maar al snel nadat het bedrijf nieuw leven werd ingeblazen, werd de wereld getroffen door het coronavirus. Uiteraard konden er toen geen feesten georganiseerd worden, waardoor de problemen van Carole en Michael steeds verder opstapelden. Op een gegeven moment stond het bedrijf zelfs 2,6 miljoen pond in het rood. Het echtpaar is twee ton verschuldigd aan de bank voor een lening voor bedrijfsonderbreking vanwege het coronavirus, ruim vier ton aan andere schuldeisers, zes ton aan de belastingdienst en daarnaast nog 1,4 miljoen aan andere leningen.

Verkocht

Er zat voor Carole en Michael niets anders op dan de boel te verkopen. Sinds begin dit jaar zijn ze druk op zoek naar een koper en nu heeft die zich eindelijk gemeld. Het gaat om James Sinclair, een kinderfeestondernemer uit Essex die zichzelf de ‘miljonairclown’ noemt. Hoeveel hij voor het feestbedrijf heeft betaald is niet duidelijk, maar hij neemt alle twaalf werknemers over.

‘Nieuwe aanwinst’

James maakt het nieuws bekend op Instagram. ,,De nieuwe aanwinst”, schrijft hij erbij. De party-entertainer begon al op 15-jarige leeftijd en heeft inmiddels een imperium opgebouwd van 30 miljoen pond met een ijsbedrijf, meerdere kinderdagverblijven, softplay-centra en een verscheidenheid aan kinderattracties.

Tags

KATE MIDDLETON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie