Geeft Letizia eetstoornis door aan dochters? ‘Op streng dieet’

Dochters van Letizia op streng dieet gezet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Spaanse koningin Letizia volgt een streng dieet en verwacht hetzelfde van haar twee dochters. Prinses Sofía eet vaak op school en moet van haar moeder zelfs daar het strenge dieet volgen. Zo mag ze bijvoorbeeld maar één keer per maand friet eten.

Sofía gaat naar Colegio Los Rosales, een privéschool in Madrid. Samen met de andere leerlingen krijgt de prinses in de avond een diner geserveerd. Voor Sofía wordt echter een ander bord klaargemaakt dan voor de andere leerlingen. Niet omdat ze een prinses is, maar omdat Letizia haar een streng dieet heeft opgelegd.

Speciaal dieet

Volgens het Spaanse Caras heeft Letitiza aan de school gevraagd of Sofía een speciaal dieet kan krijgen, zodat ze hetzelfde eet als thuis. Het dieet zou bestaan uit groenten, eiwitten en peulvruchten. Slechts één keer per maand mag Sofía een bord friet eten. Koek, snoep en chocolade mag ze absoluut niet eten van haar moeder.

‘Te dun’

Het speciale dieet zorgt voor een hoop ophef in Spanje. Mensen vinden dat Letizia haar dochter meer moet loslaten. Ook is er al eerder kritiek geweest op het slanke figuur van Letitiza. Hoewel veel mensen de Spaanse koningin veel te dun vinden, is volgens koning Felipe de slankheid van zijn vrouw genetisch bepaald. ,,Ze eet als een paard, maar verbrandt alle energie”, zei hij eerder. Een aantal jaren geleden reageerde het paleis dan ook woest op de veronderstelling in de media dat Letizia zou lijden aan anorexia. ,,Volstrekt onwaar”, luidde het.

Tags

KONINGIN LETIZIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck