Geen chemie tussen Marieke Elsinga en Humberto Tan bij RTL Late Night

Marieke Elsinga vond RTL Late Night leuker als ze samen met Beau van Erven Dorens werkte, dan met Humberto Tan. “De chemie tussen Beau en mij was beter. Dat kan ik met droge ogen zeggen.”

 

Summer Night

Er gingen al even geruchten rond dat Elsinga en Tan het niet zo goed met elkaar konden vinden. Eindelijk spreekt Elsinga hier over, tegen Het Parool:  “Summer Night was losser en Beau gaf mij veel ruimte. Als Humberto dat bij Late Night ook meer had gedaan, had de kijker misschien sneller de Marieke gezien die mensen in de zomer konden zien.”

Het viel veel mensen al op dat de samenwerking tussen Beau en Marieke beter ging dan tussen Humberto Tan en Marieke. Toch is Tan niet de reden dat ze na één jaar al is gestopt bij de talkshow. “Het gevoel dat ik wilde stoppen begon zich al tegen de winterstop te nestelen, nog niet eens op de helft van het eerste jaar. Ik wilde er in eerste instantie niet aan toegeven, ook omdat het een beetje als falen voelde. Daar heb ik even tegen gevochten, tot ergens in maart een deurtje in mijn hoofd openging: je hóeft het niet nog een jaar te doen.

Luuk Ikink

Hoewel het natuurlijk geweldig is als nieuweling op televisie om zo’n baantje bij RTL Late Night te krijgen, vond Marieke het dus toch niks. “Jezelf zijn op televisie is denk ik een van de moeilijkste dingen aan het vak. Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen, maar het was bij Late Night best een uitdaging. Ik zat behoorlijk vast aan de bar en dagelijks bezig zijn met internetvideo’s is aanzienlijk meer Luuk Ikink zijn ding, dan dat het mijn ding is.

Hopelijk is Marieke in RTL Boulevard meer op haar plek.