Geen internationale duels voor arbiter Nijhuis na Oranjezomer

Door: DitjesDatjes
29-11-2021

Scheidsrechter Bas Nijhuis ziet met ingang van volgend jaar af van het fluiten van internationale wedstrijden. Hij heeft er geen zin meer in nadat hij er achter kwam dat de UEFA niet blij was met zijn optreden in het televisieprogramma Oranjezomer tijdens het EK voetbal.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Nijhuis was in het programma van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp te gast en besprak de wedstrijden die tijdens het EK werden gespeeld.

Hij heeft de KNVB gevraagd hem van de betreffende lijst af te halen, zei de arbiter maandag tijdens het programma Veronica Inside. In dat programma is hij al enkele seizoenen te zien.

“Ik ving na de zomer op dat men niet blij was met mijn tv-optreden. Ik heb gebeld met de UEFA en kreeg als antwoord dat het inderdaad niet gebruikelijk was voor arbiters om op de tv te verschijnen”, vertelde hij. “Het speelde mee. Maar ze zeiden, stuur een mail, dan kijken we. Maar die mail is nooit beantwoord. Ik heb geen zin om straks geconfronteerd te worden met mindere wedstrijden en waarnemers die mij lage cijfers geven. Dan stop ik er liever mee.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD