GEEN toestemming van gemeente voor Chateau Bijstand

Gemeente gaf geen toestemming voor Chateau Bijstand
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Chateau Bijstand is nog niet begonnen of de familie Meiland wordt al volledig afgebrand met hun nieuwe programma. Hoewel de productie benadrukt dat ze niet in een bijstandswoning verblijven omdat de familie andere gezinnen niet in de weg wilde zitten, blijken ze om een heel andere reden in een dure huurwoning te verblijven.

Er is nu al een hoop kritiek op de Meilandjes vanwege hun nieuwe programma Chateau Bijstand, dat vanavond voor het eerst op de tv verschijnt. Op de eerste beelden was al te zien dat de familie veel weglacht, iets wat helemaal niet gewaardeerd wordt door het publiek. ,,Armoede is niet om mee te lachen”, zo luidde het op Twitter.

Dure huurwoning

Ook krijgt de familie veel kritiek op de woning waar ze een maand lang verblijven. Deze woning zou namelijk helemaal niet te betalen zijn voor iemand die moet leven op bijstandsniveau. Het huis kost namelijk per maand 1750 euro.

Toen dat naar buiten kwam, verklaarde de productie waarom ze voor deze woning hebben gekozen. De reden was dat de familie niet in de weg wilde zitten voor gezinnen die de woning echt nodig hebben.

‘Geen toestemming van de gemeente’

Maar volgens showbizzkanaal Juicechannel is er een hele andere reden waarom de Meilandjes in zo’n duur huis verblijven. ,,Wij hebben iemand gesproken van de woningcorporatie en die geeft aan dat de productie wel degelijk een sociale huurwoning wilde voor de Meilandjes”, meldt het kanaal in Instagram Stories. ,,Dit is vanuit de woningcorporatie geweigerd na meerdere aanvragen van de productie.”

Ook zou er geen veiligheidscheck zijn gedaan bij de gemeente. ,,De productie heeft ze nu dus in dit huis gezet omdat ze vanuit de gemeente en wooncorporatie geen toestemming kregen.”

Tags

CHATEAU MEILANDERICA MEILANDFAMILIE MEILANDMARTIEN MEILANDMAXIME MEILANDMEILANDMEILANDJES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck