Geestelijke gezondheid prins Henrik sterk achteruit

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Prins Henrik, de 83-jarige echtgenoot van de Deense koningin Margrethe, lijdt aan dementie. Dat heeft het Deense koningshuis in een verklaring laten weten.

Fysieke gezondheid

Het ging al een tijdje niet zo goed met de prins. Hij lag in augustus in het ziekenhuis omdat hij was geopereerd aan zijn lies en bekken. Hij had namelijk een vernauwing van zijn slagaders. Toch is zijn fysieke gezondheid niet het grootste probleem.

Hij blijkt namelijk dementie te hebben. De artsen zeiden het volgende erover: “Veranderingen in gedrag, reactiepatronen, oordelen en emoties kunnen plaatsvinden en dit kan ook de interactie met de buitenwereld beïnvloeden.” Het lijkt dus niet om een beginfase te gaan. Ook het persbericht van het koningshuis bevestigt dat de dementie zo ver is gevorderd, dat zijn leven wordt beperkt: “Als gevolg hiervan zal de prins zijn activiteiten in de toekomst verder verminderen. Het is de wens van de koningin en de koninklijke familie dat de prins in de toekomst de vrede krijgt die de situatie nodig heeft.”

Kritiek

Henrik is niet populair in Denemarken. Begin augustus kwam hij nog in opspraak nadat hij had gezegd niet naast zijn vrouw, de koningin, begraven te willen worden. Hij vond het niet leuk dat zijn titel nog steeds ‘prins’ is in plaats van ‘koning’. Helaas voor hem wordt er niks met deze kritiek gedaan, het gaat om een eeuwenoude Deense traditie.

 

Tags

DEMENTIEDENEMARKENPRINS HENRIK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck