Gehavende Rico slaat Ben Saddik tot gort

Rico Verhoeven wint
Door: Jos La Grande
23-10-2021

Beng, beng, beng. In de vierde ronde in het nu al historische gevecht kan Jamal Ben Saddik bijna niet meer op zijn benen staan. Rico Verhoeven die onder zijn linkeroog een gevaarlijke snee opliep in de eerste ronde tijdens het Glory-gevecht in Arnhem maakt de partij snoeihard af. Rico wint, Ben verliest.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Maar het was kantje boord. Het had niet veel gescheeld of de arts had in de tweede ronde al een einde gemaakt aan het gevecht. In het voordeel van de Marokkaanse held, die kanker en een depressie overwon en zelfs een tijdje in de gevangenis heeft doorgebracht.

Rocky

Maar Rico bleek van staal. Hij kwam terug zoals we Rocky alias Sylvester Stallone zagen terugvechten. Overal bloed, een dichtgeslagen oog en sporen van verslagenheid; maar niet opgeven.

Zijn vuisten deden het werk en in de vierde ronde was het voorbij voor Jamal Saddik, die sinds kort wordt getraind door Mike Passenier. Voordat Jamal bij hem aanklopte in zijn gym in Oostzaan was het Badr Hari die hij trainde en coachte.

Legendarisch

Het gevecht in Arnhem tussen de twee vechters is nu al legendarisch. Nooit eerder liep Rico Verhoeven, de wereldkampioen kick-boxing, zoveel schade op tijdens een wedstrijd.

,,Let op de schouders van de vechters”, leraarde Badr Hari, die commentaar gaf voor tv. Verhoeven bleek echter een veel betere voorbereiding te hebben gehad dan Jamal Saddik, die tijdens het gevecht nadat hij een paar klappen had opgevangen sto├»cijns bleef glimlachen.

Hij haalde echter niet eens de vijfde ronde, want daarvoor was Rico de betere vechtmachine. Ondanks dat zijn linkeroog bijna dichtzat kwamen zijn stoten aan alsof er kanonnen werden afgevuurd op het lichaam van Ben.

Bam, bam, bam. Rico liet het kaas niet van zijn brood eten. Er was er maar een die kon winnen en dat was Rico zelf.

Respect

Nadat de WK-gordel opnieuw rondom Rico’s heupen werd gegordeld, vielen hij en Jamal elkaar in de armen. Bekend is dat ze niet de beste vrienden zijn, maar het was een duidelijk blijk van respect voor elkaar van de twee vechters.

Rico Verhoeven wist na afloop dat hij door het oog van de naald was gekropen. Nooit eerder leek hij af te stevenen op een knock-out of een nederlaag op punten. In zijn commentaar zei hij tegen de tienduizenden toeschouwers, onder wie komiek Jochem Meijer, dat zij er beter uitzagen dan hij, terwijl hij wees op zijn dichtgeslagen linkeroog.

Wie de volgende opponent wordt van Verhoeven is nog niet bekend. Rico wil eerst even rust nemen, de beelden ‘een miljoen keer bekijken’ en dan wacht hij af wie bij Glory hem uitdaagt.

Meer DenD