Geluk is nog heel gewoon bij The Voice Senior

Imca Marina in The Voice Senior
Door: Jos La Grande
29-08-2020

In de categorie ‘We zijn er bijna’, ‘Heel Holland Bakt’ en ‘Denkend aan Holland’ past naadloos The Voice Senior. Deze eerste editie van dit seizoen bulkte weer eens van positiviteit.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De meeste van dit soort talentenshows hebben inmiddels de status van NEP bereikt. Het is het lot van een uitgekauwd tv-format en dat geldt tevens voor de juryleden en hun automatische piloot. En als er nog ergens talenten zijn te vinden dan is het optreden gescript tot en met achter de komma.

The Voice Senior is anders. De deelnemers willen nog een keer het podium op en ze beschikken veelal over talent én, niet onbelangrijk, tientallen jaren levenservaring.

De absolute ster van deze avond bleek Imca Marina, de 79-jarige zangeres die de afgelopen decennia duizenden keren Viva España, Bella Italia en Vino zong in het snabbelcircuit. Imca was al aangekondigd in de pr voor het programma, maar had deze avond wel ‘een soort dekentje om haar stem’.

Niet zo best dus voor een zangdiva van dit kaliber. Dankzij jurylid Frans Bauer mag Imca gelukkig op het nippertje toch nog door naar de volgende ronde.

Wat doet het er allemaal toe? Wie succes wil hebben hoeft niet jong te zijn, gaaf, chill of een influencer met tattoos van tot tot teen. The Voice Senior is een karavaan vol positivisme, alsof geluk nog heel gewoon is.

Meer DenD