Gerard Joling geeft update uit ziekenhuis: ‘Situatie verslechterd’

Het gaat slechter met Gerard Joling
Door: Charlotte Wijnen
07-04-2022

Gerard Joling werd afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen met een verwaarloosde longontsteking. Sindsdien is de situatie alleen nog maar verslechterd. Gisteren werd hij overgebracht naar een ander ziekenhuis.

De ontsteking begon met een vervelend kuchje en inmiddels heeft Gerard Joling al twee weken lang last van zijn long. Dat was zo erg geworden dat hij besloot naar het ziekenhuis te gaan. De afgelopen dagen lag hij in het Amstelland-Ziekenhuis in Amstelveen, maar gisteren is hij overgebracht naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Spannende dagen

In eerste instantie werd er gedacht aan een longembolie, maar dat bleek niet zo te zijn. ,,Ik kreeg tien dagen geleden griep, geen corona. En daar kwam die longontsteking overheen. De pijn wordt veroorzaakt door het vocht achter een long”, vertelt Joling vanuit zijn ziekenhuisbed aan De Telegraaf.

Gisteren werd de zanger overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam. ,,In Amstelveen konden ze niet veel uitrichten voor me. Daarom is besloten me over te brengen”, aldus Joling. De zanger ligt nu op zijn kamer te wachten voor wat er komen gaat. ,,Het gaan namelijk hele spannende dagen voor me worden.”

Vanmiddag wordt er via zijn rug een drain naar binnen gebracht. ,,Die moet het vocht uit mijn long zien te krijgen. Lukt dat niet, dan zal ik vrijdag zelfs geopereerd moeten worden. Ik ben er allemaal wel van geschrokken, het is heftig en pittig!”

Meer DenD