Gerard Joling haalt uit naar Duncan Laurence: ‘Alsof hij aan de drugs zit’

Gerard haalt uit naar Duncan Laurence.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Gerard Joling heeft flink uitgehaald naar Duncan Laurence. Voor de camera van Shownieuws zei de zanger dat het lijkt alsof Duncan aan de drugs zit. Gerard is echter niet de enige die uithaalt naar de oud-winnaar van het Songfestival.

,,Ik vind dat die Duncan wel ongelóóflijk naast zijn schoenen is gaan lopen. Wil alleen nog maar in het Engels geïnterviewd worden. Het is net of hij aan de drugs zit met die rare filmpjes die hij ook overal stuurt, dat hij gewoon niet oplet en om zich heen kijkt”, aldus Gerard.

Succesverhaal met zwarte rand

Vrijdag haalde Wouter Hardy ook flink uit naar Laurence en diens voormalig mentor Ilse DeLange. Hardy schreef mee aan de winnende hit Arcade, maar er zit voor hem een zwarte rand aan het succesverhaal. In het AD doet de producer een boekje open. De twee werkten destijds samen in een studio in Rotterdam, maar kregen ruzie over geld. ,,Dat het niet goed ging tussen Duncan en mij had alles te maken met een conflict over de rechten van Arcade. Als zo’n lied de studio verlaat, moeten er afspraken over royaltypercentages worden gemaakt en dat is niet eerlijk gegaan van de kant van Duncan en Ilse DeLange. Zij had intussen een eigen label opgericht waarop ze Arcade uitbracht”, legt Hardy uit.

Boeman

Volgens Hardy zagen anderen hem als de boeman. Ilse begon, volgens hem, te dreigen. ,,Terwijl ik wist waar ik recht op had. Duncan haalde er een advocaat bij en ik dacht alleen: waarom is dit nodig? Ik was een makkelijke prooi voor Ilse, die mij helemaal afbrandde en begon te dreigen. Als ik niet zou toegeven, dan zouden zij Arcade terugtrekken van het songfestival. Dat heeft mij genekt, ik heb toegegeven omdat ik bang was dat ik alles zou verliezen. Terwijl het achteraf helemaal niet mogelijk was geweest om het lied in die fase nog terug te trekken.” Tijdens het songfestival in Tel Aviv werd hij genegeerd.

In gesprek

Het AD vroeg de twee om een reactie, maar alleen de zangeres reageerde. Ilse zegt in gesprek te willen met Wouter. Ze geeft toe dat er destijds ‘pittige onderhandelingen’ over Arcade waren, maar het beeld dat wordt geschetst zou volgens haar niet kloppen. 

Tags

DUNCAN LAURENCEGERARD JOLINGSONGFESTIVAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck