Gerard Joling schrikt zich rot

Door: DitjesDatjes
21-08-2018

Voor het eerst betreden komende week senioren The Voice-arena in de 60-plus-editie van The Voice of Holland. Volgens coach Angela Groothuizen is er één groot verschil: de ouderen weten al wat ze willen én wat ze kunnen. Ook Gerard Joling is het hier mee eens.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Over het algemeen is het met senioren: het is geen klei”, aldus Angela. ,,Je moet niet denken dat je kunt gaan boetseren. Het moet uit hun zelf komen. Je moet gewoon aan het talent vragen: wat kan ik voor jou betekenen? Je moet ze niet willen veranderen, dat heeft niet zo veel zin.”

Gerard Joling, die samen met Gordon in één van de draaiende stoelen zit, beaamt dat. Wel is er volgens hem nog genoeg werk aan de winkels voor de coaches. ,,Je ziet toch dat je sommige dingen die verkeerd zijn aangeleerd eruit moet halen. Het betekent dat je ook op hoge leeftijd nog iets kunt leren”, aldus Gerard. ,,En dat vind ik zo leuk, dat mensen het ook aannemen van een jongere generatie en dat ze het ook gewoon doen.”

Juweeltjes

Gerard en Gordon zijn voor het eerst coach in een van de The Voice-talentenjachten. Angela, en de andere coaches Ilse DeLange en Marco Borsato, maakten al eerder hun opwachting. Volgens Gerard is het een ongelooflijke leuke ervaring. ,,Het is zo ongelooflijk leuk, het is eigenlijk nog veel leuker dan ik gedacht had.”

Tussen de talenten zit bovendien weer behoorlijk wat potentieel, aldus de zanger. ,,Er zijn heel veel juweeltjes”, zegt Gerard. “Ik ben ervan geschrokken zoveel.”

The Voice Senior is vrijdag voor het eerst te zien bij RTL4. De presentatie is in handen van het vertrouwde The Voice-duo, Martijn Krabbé en Wendy van Dijk.

 

 

Meer DenD