Gerard Joling vals beschuldigd van wietteelt

Door: DitjesenDatjes
17-11-2017

Gerard Joling is woest. Het ene moment vierde hij de zeventigste verjaardag van vriend Jan van Doorn en even later zat hij op het politiebureau in Bergen. Het verhaal ging namelijk dat de politie was binnengedrongen in zijn huis in Aalsmeer en op zolder een wietplantage had gevonden van ongeveer twintig plantjes!

Fake News

Joling kon zijn oren niet geloven toen hij het nieuws op het feestje hoorde. Hij heeft helemaal geen wietplantage. Sterker nog, hij heeft nog nooit gerookt! “Het is fake news!”, zegt hij tegen De Telegraaf. ,,Maar wel een bericht dat insloeg als een bom.”

Veel mensen geloofden het nieuws, want de telefoon van de zanger bleef maar afgaan, vertelt hij. Ze vroegen of hij vast zat of was opgepakt. Om meer roddels te voorkomen is hij onmiddellijk naar het politiebureau gereden en deed aangifte. De politie neemt de zaak serieus.

Satirische website

De politie zorgde ervoor dat het artikel over de ‘drugsvondst’ binnen een uur van de site af was. Het blijkt te gaan om een satirische site, maar dat maakt de zaak voor Joling niet minder ernstig.

“Ik kan dit niet zomaar over mijn kant laten gaan. In al die jaren dat ik bezig ben heb ik een goede naam opgebouwd. Het moet niet kunnen dat men mij in verband brengt met zaken waarvoor je opgepakt kan worden. Ik ben beledigd.” 

Meer DenD