Gezichtsverlamming zwangere Rodanya van Temptation

Rodanya
Door: Lies Jansen
07-01-2020

Een heftig begin van het nieuwe jaar voor Temptation Island-ster Rodanya. De zwangere tv-ster laat in haar vlog weten een aangezichtsverlamming te hebben. Hierdoor is de helft van haar gezicht verlamd. Een hoop onzekerheid voor de in-januari-uitgerekende moeder.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Ik voelde mij niet top’

Rodanya zegt in haar laatste vlog: ,,Ik voelde mij niet op en top tijdens oud en nieuw, nu nog steeds niet. Aan het einde van mijn zwangerschap voelde ik mij sowieso niet top. Alles wordt zwaarder en dat is normaal.”  Maar dan krijgt ze een opmerkelijk verdoofd gevoel in haar lip: ,,Ik merkte dat mijn lip ging hangen. Of nou ja, ik had een verdoofd gevoel in mijn lip. Ik praat nu ook anders. Ik dacht: wat is dit?”

Zijn het de lipfillers?

Eerst dacht Rodanya dat het misschien lag aan de fillers in haar lippen die ze anderhalf jaar geleden liet inspuiten. Toen tijdens het lachen de ene helft van haar gezicht niet meebewoog is ze met spoed naar de huisarts gegaan. En wat blijkt? ,,Ik heb een aangezichtsverlamming. Er zit dus een soort ontsteking in mijn hoofd, ze weten het niet zeker, maar waarschijnlijk een ontsteking die drukt op mijn zenuw. Vandaar dat dit gedeeltelijk verlamd is.” De aangezichtsverlamming zorgt voor veel hoofdpijn.

Prednison

Voor nu krijgt ze een lage dosering Prednison. Omdat ze nog in verwachting is van haar zoontje is deze beslissing in overleg gegaan met een gynaeccoloog en deskundige: ,,Ik moet langs de gyneacoloog voor een uitgebreide check, om te kijken hoe mijn kindje er op reageert.”

Het wordt steeds heftiger

Er is nog een hoop onzeker voor de zwangere tv-ster. ,,De ene is er binnen een maand vanaf, de andere na twee maanden, sommigen nooit. Sommigen hebben dat het uittrekt naar hun armen en benen. Bij mij zit het tot nu toe alleen maar in mijn gezicht. Nu is het mijn oog dat steeds minder goed dichtgaat. Ik merk dat het steeds heftiger wordt.”

Meer DenD