Gezin De Jonge nog steeds dagelijks bedreigd

Bedreiging gezin Hugo de Jonge iedere dag
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Na twee zware jaren stapt Hugo de Jonge weg van alle coronazaken en daarmee hoopt hij ook af te zijn van alle bedreigingen aan zijn adres. ,,Afgelopen tijd, is er iedere dag een incident geweest. Van mensen aan de deur tot aan bedreigingen.”

‘Het hakt erin thuis’

Afgelopen week werd er een man opgepakt voor het huis van Sigrid Kaag, die met een grote fakkel rondliep. ,,Gisteravond zag ik een filmpje voorbijkomen op Twitter waarbij dezelfde man bij haar voordeur stond die ik ook bij mijn voordeur had gezien, met een heel heftige en ernstige bedreiging. Dat hakt er zo in thuis”, vertelde Hugo de Jonge in Op1. ,,Ik vind het echt iets om je heel grote zorgen over te maken.”

Hugo de Jonge benoemde dan ook de bedreigingen die hij en zijn gezin de laatste weken hebben ontvangen. ,,Door alle dreigingen aan het huisadres, zijn er behoorlijk wat beperkingen. Het gaat nu goed, maar het is een heel heftige tijd geweest.”

Iedere dag incident

Maar dat het goed gaat, betekent niet dat de bedreigingen over zijn. Zijn gezin kan nog steeds niet normaal leven, zo laat hij doorschemeren. ,,Afgelopen tijd, is er iedere dag een incident geweest. Van mensen aan de deur tot aan bedreigingen”, onthulde hij.

Recent werd er voor zijn huis een politiepost geplaatst, waardoor hij zich wat veiliger voelt. ,,Er wordt ongelooflijk goed op onze veiligheid gepast door politie en de veiligheidsdiensten. Het is fantastisch dat je op hun inzet mag rekenen.”

Tags

BEDREIGDBEDREIGINGENCORONAHUGO DE JONGE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck