Gezondheidsexpert haalt uit naar Monique Westenberg

Monique heeft teveel vreetbuien
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Gezondheidsexpert Tijn Elferink is de gezondheidsadviezen van BN’ers helemaal zat. Zo vindt hij het onbegrijpelijk dat Monique Westenberg het boek van Charlotte Labee blijft promoten. ,,Een BN’er is geen goede bron als het om gezondheid en medische wetenschap gaat.”

Steeds meer BN’ers profileren zich als gezondheidsexpert, iets waar Tijn zich behoorlijk aan stoort. ,,Bekende voorbeelden zijn radio-dj Giel Beelen, met dat kruidenmengsel van hem, Lieke van Lexmond, met haar edelstenen”, zegt Tijn in gesprek met weekblad Story. ,,Het is niet te onderscheiden van moderne kwakzalverij.”

Onbegrijpelijk

Aan wie Tijn zich ook behoorlijk stoort, is Monique Westenberg. Bij het grote publiek is ‘breinexpert’ Charlotte Labee misschien niet bekend, maar op social media wordt ze door BN’ers flink gepromoot. Vooral Monique doet dit, die zelfs lessen bij Charlotte heeft gevolgd. Onbegrijpelijk, vindt Tijn het.

,,In haar boek schrijft Charlotte dat je je microbioom kunt herstellen door tussen loofbomen te wandelen, en dat kurkuma als pijnstiller een vergelijkbare werking heeft als paracetamol en meer van dat soort onzin”, aldus Tijn. ,,Mensen zijn tegenwoordig enorm met gezondheid bezig en veel te veel bezig om middelen aan hun gezondheid toe te voegen, door middel van een pilletje of poedertje. Terwijl het belangrijker is te kijken naar wat ongezond is en dat te verminderen.”

Geld verdienen

Volgens hem doen de meeste BN’ers het alleen om geld te verdienen. ,,Wees kritisch op wie je vertrouwt”, waarschuwt Tijn. ,,Kijk naar de bron van je informatie. Een influencer of een BN’er is niet altijd een goede bron als het om gezondheid en medische wetenschap gaat.”

Tags

MONIQUE WESTENBERG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck