Van der Gijp: ‘Ik heb niets tegen homo’s, niets tegen transgenders, niets tegen lesbiennes…’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

,,Er is mij vanuit RTL gevraagd te zeggen dat ik niets tegen homo’s heb. Ik heb inderdaad niets tegen homo’s, ik heb inderdaad niets tegen transgenders en ik heb niets tegen lesbienes. Het zal mij een zorg zijn. De kijkers zijn niet volslagen idioot. de kijkers kunnen zelf heel goed bepalen wat ik bedoel. Ik bedoel er helemaal niets mee.”

,,Lekker doe joh!”

Voor René van der Gijp en Johan Derksen is de maat vol. Ze reageerden bij Voetbal Inside op de opschudding die ontstond na de grap die zijn maakten over de Belgische transgender Bo van Spilbeeck. Voor het duo is de lol ervan af vanwege de kritiek die losbarstte vanuit de politiek correcte talkshows

Johan Derksen

,,Ik heb nog drie maanden een contract. Ik weet dat wij er met zijn alles geen punt van maken om te stoppen. Alle drie denken we: we kappen er toch lekker mee. Wat moet ik met dat gezeik aan me kop dat hele weekend. Ik wil lekker naar de superbowl kijken. Dan kappen we er toch lekker mee, dan zet ik de laatste uitzending nog een keer die pruik op.”

Johan Derksen: ,,Wij hbben het jargon van het bruine cafe en de kantine. Er zitten mensen naar ons te kijken die ons willen betrappen op een zinnetje. Het is pure selectieve verontwaardiging. Weetj e wie de consternatie veroorzaken: dat zijn al die talkshows.”

,,Zo lang als ik hier zit trek ik mij niets aan aan de zenderbaasjes, stel ik mij geestelijk onafhankelijk op. Ik kom niet uit Drenthe rijden om om de hete brij heen te draaien. Of ze halen me van de buis of ze laten me me gang gaan. Ik heb de vrijheid om er op in te hakken en er schijt aan te hebben. Denk je nou dat ik als die man uit België gelukkig is in een mantelpakje dan heeft die toch mijn zegen. Maar het gaat toch te ver dat ik daar geen grapje over mag maken.”

 

Tags

Bo van SpilbeeckJohan DerksenRene van der GijpTransgenderVIWilfred Genee

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie