Van der Weijden loopt voor op schema!

Door: DitjesDatjes
22-06-2019

Gisteren is Maarten van der Weijden begonnen aan zijn tweede poging de Elfstedentocht te zwemmen in Zwettehaven in Leeuwarden. Volgens een woordvoerdster heeft hij een goede eerste nacht achter de rug. ,,Hij heeft goed gegeten en gedronken en ligt mooi op schema.” Dit keer wil de olympisch kampioen op de 10 kilometer van Peking (2008) de 200 kilometer wél graag halen.

,,Het zwemmen door het Slotermeer vannacht verliep prima. In tegenstelling tot de vorige poging was het water erg rustig. En net als vorige keer zijn er weer veel aanmoedigingen voor Maarten.” vertelt de woordvoerster.

Voor op schema

Rond 07:15 uur zwom Van der Weijden door Balk. Toen had hij zo’n 47 kilometer achter de rug en drie stempels verzameld. ,,In Stavoren gaan de meezwemmers om 13:10 het water in, in plaats van 13:40. Van der Weijden ligt dus een half uur voor op schema.” wordt zo’n twee uur geleden vermeldt op de liveblog van het Noordhollands Dagblad.

De zwemmer haalde vorig jaar met zijn zwemtocht door Friesland wel 5 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Tot zijn grote teleurstelling moest hij toen in Birdaard na 163 kilometer stoppen omdat zijn lichaam dit niet meer aankon. Maarten heeft dit keer goede hoop dat hij door de ervaringen van afgelopen keer zijn tocht dit jaar wel kan voltooien en maandag na 200 kilometer in Leeuwarden zal finishen.

 

Meer DenD