Goldband ziet deelname aan Eurovisie Songfestival wel zitten

Door: DitjesDatjes
31-07-2022

De Haagse band Goldband wil naar het Eurovisie Songfestival. In gesprek met het AD zeggen de bandleden zondag dat ze het grootste Europese podium wel zien zitten nu hun eerste doel, het kunnen leven van de muziek, is behaald.

“We zouden het mooi vinden om mee te doen”, zegt Karel Gerlach in gesprek met de krant. “Puur omdat het een gekkenhuis is. Stel je voor: wij als drie oude stukadoors op het podium van het Songfestival. We denken over alles na.” Volgens zanger Boaz Kok, beter bekend als De Het Boaz, is de band klaar voor aanbiedingen met betrekking tot het muziekevenement. “Zet maar in je stuk dat ze mogen komen met de ‘offers’”, zegt hij tegen de journalist.

Goldband bestaat uit drie voormalig stukadoors uit Den Haag. De band is dan ook vernoemd naar een soort gips om te stuccen. Naast Gerlach en Kok maakt ook Milo Driessen onderdeel uit van de band. De groep maakt sinds 2019 popmuziek en bracht inmiddels twee EP’s en een debuutalbum uit. Dit jaar won de band 3FM Awards voor Beste Groep en Beste Album en deze zomer staat de band op tientallen festivals, waaronder Huntenpop, Pukkelpop en Lowlands. Eerder stonden ze al op onder meer Down the Rabbit Hole en Rock Werchter.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD