Gordon laat zijn biografie steeds meer aanpassen

Door: DitjesDatjes
12-03-2018

Gordon laat steeds meer passages in zijn boek aanpassen. Eerder werd al bekend dat zijn zus Lydia gelijk kreeg, en ook Erik de Zwart krijgt zijn zin.

Sterrenjacht

Ook radio- en televisiemaker Erik de Zwart heeft Gordon gevraagd een passage uit zijn boek te rectificeren omdat deze niet klopt. Het gaat om een passage over het programma Sterrenjacht. In het weekblad Privé werd eind jaren tachtig gesuggereerd dat de uitslag doorgestoken kaart zou zijn.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Zwart bevestigt dat hij Gordon heeft gevraagd de tekst te verwijderen. Hij eist rectificatie. De zanger zou dit hebben toegezegd. De naam van De Zwart, die invloed zou hebben gehad op de uitslag van Sterrenjacht, komt niet meer in de volgende druk van het boek voor.

Familie

Eerder maakten de zus en broer van Gordon al bezwaar vanwege een passage in het boek over seksueel misbruik in de familie Heuckeroth. Na het dreigen met een kort geding zal ook deze tekst worden aangepast in de volgende druk. Zijn broer Johny noemt het boek “een groot fantasieverhaal”.

Componist John Ewbank maakte op zijn beurt bezwaar tegen een passage waarin Gordon beschrijft hoe de twee mannen samen op de bank hebben gemasturbeerd.

 

 

 

 

Meer DenD