Gordon dankbaar voor steun in strijd tegen onlinehaat

Door: DitjesDatjes
02-03-2021

Gordon is erg blij dat zijn petitie voor het stoppen van anonieme haatberichten op social media en internet door meer dan 40.000 mensen is ondertekend. De zanger bedankt iedereen die zijn handtekening heeft gezet dinsdag op Instagram.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Er is dus wel degelijk behoefte aan een socialere manier met elkaar omgaan op social media en internet. Vooral de jongere generatie zal hiervan uiteindelijk profijt gaan krijgen als je niet meer zomaar klakkeloos en anoniem mensen kan bedreigen en pesten, discrimineren op welke grond dan ook”, schrijft de zanger.

Doordat de petitie de 40.000 handtekeningen is gepasseerd, krijgt Gordon spreektijd in de Tweede Kamer. “Met deze petitie kan ik nu verder en bied deze zsm aan bij de juiste minister!”

De zanger startte de petitie bijna twee weken geleden omdat hij vindt dat mensen niet langer anoniem onaardige reacties moeten kunnen plaatsen op internetfora en social media. Hij wil dat er een identiteitsbewijs aan een account wordt gekoppeld om dit te voorkomen. Ook vindt Gordon dat er wetgeving moet komen rondom “grensoverschrijdende uitspraken of het aanzetten tot haat tegen een persoon of geloof.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD