Gordon mist zingen ontzettend

Door: DitjesDatjes
08-01-2019

Ruim twee jaar na zijn afscheidsconcert mist Gordon nog steeds het zingen. Voortaan stopt hij zijn passie voor zingen in de nieuwe SBS6-show DanceSing, vertelt Gordon.

Het jurylid van DanceSing beoordeelt in de show samen met Trijntje Oosterhuis de zangprestaties van de talenten. Timor Steffens en Kenzo Alvares beoordelen de talenten tijdens de audities op hun danskwaliteiten.

DanceSing betekent voor Gordon zijn debuut bij SBS6. ,,Ik was eigenlijk wel verrast dat ik de rol van jurylid weer zo zou omarmen zoals ik nu heb gedaan”, zegt Gordon voor de camera van het ANP. “Dat komt ook omdat het een spectaculair nieuw programma is, waarbij alle disciplines heel goed moeten worden volbracht. Dat vind ik wel een uitdaging.”

Ei weer kwijt

Gordon was jarenlang jurylid bij Holland’s Got Talent. ,,Holland’s Got Talent was toch een beetje meer circusacts beoordelen, van goochelaars tot clowns. Dit is toch meer mijn discipline. Ik mis zingen ontzettend als artiest. Dus ik kan ook een beetje mijn ei weer kwijt”, zegt Gordon.

Volgens de flamboyante Blaricumer komen in DanceSing veel talent voorbij. ,,Ik had oprecht niet verwacht dat er zoveel talenten zijn die kunnen dansen én zingen. Elk jaar gaat er een putdeksel open ergens in het land. En daar komen weer mensen uit van wie je denkt ‘Waar heb je gezeten al die tijd?’ Er zijn ook mensen die al eerder hebben meegedaan aan talentenjachten en zich intussen hebben ontwikkeld in beide disciplines. Ik denk dat kijkers verbijsterd zullen zijn.”

Geen eendagsvlieg

Gordon erkent dat er maar een paar winnaars van talentshows in staat zijn om een carrière op te bouwen. Hij hoopt dat DanceSing, dat donderdagavondshow op SBS6 begint, daar verandering in brengt. ,,Ik hoop dat dit programma eindelijk iemand brengt die heel lang blijft en waar heel lang over wordt nagepraat. In de meeste talentenshows zie je ze winnen en daarna hoor je nooit meer wat van ze. Dat vind ik wel heel jammer. Dus ik hoop dat we dat met dit programma kunnen omkeren.”

 

 

Meer DenD