Gordon weer thuis na maand afkicken

Gordon is na een maand in een afkickkliniek in Zuid-Afrika gezeten te hebben weer veilig op Nederlandse bodem. Zaterdag is de presentator geland en kreeg een warm welkom van vrienden en familie.

Warm welkom

Taart en de bossen bloemen stonden al klaar in de zanger zijn stulpje liet hij weten via een Instagram post. ,,Een warm welkom thuis van mijn liefdes! Marijke en Patrick en mijn broer Johny” schrijft hij erbij. Uit de hashtags die erbij staan laat hij blijken dat zijn maand afkicken behoorlijk goed is gegaan: #tripofalifetime #newlife #amazingfeeling #friendsandfamilynr1.

‘Thuis alleen coke snuiven’

Dat Gordon niet vies was van een ‘drankje en een snuifje’ hield hij niet geheim. ,,Ik ben soms thuis in mijn eentje coke aan het snuiven. Puur om het kutgevoel uit mijn lijf te krijgen” schrijft hij in zijn boek.

Afkicktraject afgerond

Eind juli vertrok Gordon naar Zuid-Afrika om de uitdaging aan te gaan om van zijn alcohol- en cocaïneverslaving af te komen. De presentator gaf zijn volgers ook een update over de behandeling. ,,Wat heb ik veel geleerd hier, maar vooral om weer van mezelf te houden, want dat deed ik al jaren niet meer. Ik heb een onvergetelijke ervaring mogen beleven en waanzinnig inspirerende mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt en eigenlijk zou iedereen eens moeten doen wat ik nu heb gedaan gewoon eens tijd voor jezelf nemen.” Zijn afkicktraject is afgerond, liet hij donderdag weten.

Dit is pas het begin

Ook weet de presentator dat de reis eigenlijk nu pas voor hem gaat beginnen. Namelijk in zijn thuissituatie waarbij hij terugkeert in een maatschappij waar drank en drugs binnen handbereik is. Zijn familie en vrienden hebben alle vertrouwen in Gordon dat het helemaal goed gaat komen.

In september begint de presentator weer met werken. Dan zijn namelijk de opnames voor een nieuw programma van Talpa.

View this post on Instagram

Lieve mensen, I did it! Een maand lang in rehab om mijn verslavingen te overwinnen en mag ik morgen naar huis!!!. De moeilijkste reis gaat nu nog komen in een maatschappij waar drank en drugs vrijelijk te verkrijgen zijn en waar menig een( zonder het vaak zelf te weten) niet meer buiten kan. Voor mij was de maat vol maar de erkenning van je machteloosheid naar de substantie toe is de grootste stap en die heb ik gezet. Wat ben ik mezelf tegen gekomen en ik hoop dat elke traan die ik hier heb gelaten staat voor een glimlach in de toekomst want dat beloofd dan een zeer leuke tweede helft van mijn leven te worden. Ik ga het nog heel moeilijk krijgen maar met de steun van mijn beste vrienden en familie moet het me lukken. Wat heb ik veel geleerd hier maar vooral om weer van mezelf te houden want dat deed ik al jaren niet meer.Ik heb een onvergetelijke ervaring mogen beleven en waanzinnige inpirerende mensen ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt en eigenlijk zou iedereen eens moeten doen wat ik nu heb gedaan gewoon eens tijd voor jezelf nemen. Ik kon mij veroorloven om het in een 5 sterren resort te doen maar het was allesbehalve makkelijk of een vakantie. Het maakt niet uit waar je zit, van welke komaf je bent of hoeveel of hoe weinig geld je hebt de strijd en het proces om je verslaving te overwinnen is hetzelfde. Ik ga niet in talkshows zitten om te vertellen hoe geweldig ik ben na een maand zonder , na een jaar heb ik recht van spreken en dan hoop ik het nieuws te verspreiden van een leven zonder invloed ipv onder invloed.Wekenlang intensieve therapieën en gesprekken hebben zijn vruchten afgeworpen, maar ook de mindset naar een andere gezondere levensstijl doen mij meer dan goed. Ik viel als bonus ook nog even 6 kilo af in een maand en is mijn Diabetes type II zo goed als weg! Ik ben zo dankbaar dat ik zoveel steun heb gekregen uit Nederland, dat heeft me ook zo sterk gemaakt onwijs lief en bedankt! Mijn leven heeft een andere weg gekregen en die kans pak ik met beide handen aan. Het universum leidt me al sinds jaar en dag en ook hier bracht het mij om mezelf weer te hervinden en te herpakken. Blijf me volgen op FB en Instagram en volg me op mijn nieuwe pad van her

A post shared by gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) on