STRIJDEND TEN ONDER: Trots op Oranje Leeuwinnen, ondanks verlies tegen Amerikanen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Met opgeheven hoofd verloren de Oranje Leeuwinnen de WK finale in Frankrijk van de Amerikanen. Wat speelden ze een geweldige wedstrijd, maar uiteindelijk werden de powervrouwen van USA ten koste van Oranje wereldkampioen.

ORANJE IS STRIJDEND TEN ONDER GEGAAN!!!!

De wedstrijd was zeker ‘om aan te gluren’, want Oranje stond zijn mannetje. De cowlady’s waren alleen veel beter dan onze landgenotes, die zeker niet afgingen. De Amerikanen speelden 90 minuten lang met het gas erop.

In de 69minuut zorgde Rose Lavelle voor de 2-0 voor de regerend wereldkampioen USA. De geharde voetbaltantes bleken een vechtmachine, waar geen kruid en dus ook onze Oranje Leeuwinnen niet tegen gewassen waren.

Het ging trouwens na een uur al heel ongelukkig mis. De videoscheidsrechter greep in in het strafschopgebied na een actie van Stefanie van der Gragt. Megan Rapinoe velde het oordeel: ze benutte de strafschop en de Oranje Leeuwinnen stonden op 1-0 achterstand. Na dik een uur hadden de arrogante Amerikanen veldoverwicht, maar echt verdiend was de voorsprong niet.

De Amerikanen waren in alle opzichten trouwens wel sterker. Fysiek sowieso, maar ook qua voetbaltechniek. Ze overklasten Oranje, dat overigens dapper overeind bleef. Echt doelrijpe kansen creëerden de Amerikanen nauwelijks en de Oranje Leeuwinnen evenmin.

Aks echt bikkels zorgden de Leeuwinnen voor een sluitende verdediging, tot afgrijzen van de Amerikaanse dames. Sari van Veenendaal bleek de best keeper van het toernooi, want ze redde verschillende keren Oranje van verder onheil.

De Amerikaanse voetbalsters weigeren als ze terug zijn in de Verenigde Staten om bij president Donald Trump op bezoek te gaan, omdat ze ervan overtuigd zijn dat de man vrouwonvriendelijk is en slecht beleid voert.