Grachtenhuis Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Oud-VVD’er Ed Nijpels kreeg de schrik van zijn leven toen hij hoorde dat er afgelopen weekend is ingebroken in zijn woning. Terwijl Nijpels op vakantie was, hebben inbrekers alle kostbare spullen meegenomen.

Vreselijk

Aan De Telegraaf vertelt Nijpels dat hij telefoontjes had gemist van zijn zoon, en dat hij daarna zijn berichtjes las: ,,De berichten waren op zo’n raar tijdstip verstuurd, er moest wel iets aan de hand zijn. We hebben meteen teruggebeld en toen hoorden we het vreselijke nieuws. Er was die nacht ingebroken in ons grachtenhuis in Amsterdam en er was héél veel meegenomen.”

De inbrekers wisten duidelijk wat kostbaar was, en wat niet. Want ze hebben brandewijnkommen die in het begin van de 19e eeuw zijn gemaakt meegenomen, een antieke tabakspot en een aantal zilveren bekers. Ook hebben ze geboortelepels gejat. Zijn vrouw Elsbeth is ook heel wat sieraden kwijtgeraakt, die vaak ook emotionele waarde hadden.

Neef

Het koppel is meteen vanuit Italië teruggereisd naar Nederland. ,,De dieven zijn door het hele huis gegaan. Spullen waren uit kasten gerukt om te kijken of er achterin misschien nog dingen verborgen waren. Alles was leeggehaald.” De oud-politicus denkt dat het ervaren inbrekers waren, want een neef die in de woning sliep merkte niets. Zelfs niet dat de inbrekers in zijn kamer zijn geweest en ze zijn telefoon en pasjes meenamen.

Tags

AMSTERDAMDIEVENED NIJPELSINBRAAKWONING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck