Gratie voor drugscrimineel na aandringen Kim Kardashian

Door: DitjesDatjes
20-01-2021

Oud-president Donald Trump heeft op de laatste dag van zijn ambtsperiode meerdere gevangenen gratie verleend, onder wie Chris Young. Voor Kim Kardashian betekent dat een succes. De realityster drong er eerder bij Trump op aan om Young vrij te laten. Hij werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege drugsmisdrijven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is niet voor het eerst dat een Amerikaan gratie krijgt van de president na aandringen van Kardashian. Eerder pleitte ze ook voor de vrijlating van Alice Marie Johnson, die in 1996 werd veroordeeld voor haar betrokkenheid bij cocaïnehandel in Memphis. Ook zij kreeg een levenslange celstraf opgelegd, maar kreeg in augustus gratie van Trump.

Chris Young mag nu dus net als Johnson van zijn vrijheid genieten. De advocaten van Young beschrijven hem als een “intelligent, positief persoon die nu de volledige verantwoordelijkheid voor zijn daden neemt”. Het Witte Huis is daar, met Trump nog als president, in meegegaan.

Het gebeurt vaker dat aftredende Amerikaanse presidenten voor het eind van hun ambtsperiode gratie verlenen aan gevangenen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD