‘Griekse vakantie Willem-Alexander en Máxima kostte 170.000 euro’

Kosten vakantie koning
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De vakantie van het koninklijk gezin in Griekenland zit er bijna op. Morgen brengt het regeringsvliegtuig het gezin weer terug naar Nederland. Maar aan de vliegvakantie zat mogelijk wel een erg hoog prijskaartje…

‘Een beetje rust’

Na de jaarlijkse zomerfotosessie vertrok Willem-Alexander met zijn gezin naar Griekenland. ,,Zoals altijd zeggen we niet waar we heen gaan, dus we zeggen ook niet dat we naar Griekenland gaan”, zei Willem-Alexander tijdens het persgesprek.

In de Griekse vakantievilla is het paar niet meer geweest sinds de omstreden herfstvakantie afgelopen oktober. Dat het gezin eraan toe was, werd wel duidelijk tijdens het persgesprek. ,,Iedereen wil zo graag even in een andere omgeving zitten. Een beetje rust, vakantie vieren. Vanuit ons hart: ik gun iedereen die momenten, iedereen heeft hard gewerkt”, zei Máxima.

Zes weken

In totaal heeft de Griekse vakantie zo’n 170.000 euro gekost, rekent Menno Swart voor. Swart is een zelfverklaard regeringsvliegtuigdeskundige die al enige tijd op ramkoers ligt met de koninklijke familie. Zo onthulde hij vorig jaar de ‘onverstandige’ herfsttrip naar Griekenland. Ook postte hij eerder deze maand vakantiefoto’s uit Griekenland, die hij onder druk van de RVD weer verwijderde.

Maar voor dat geld is het gezin wel zes weken weggeweest. Met wel tien vluchten in totaal is het dan ook te verwachten dat er een hoog prijskaartje aan hangt, vooral omdat het gezin ook twee keer met een privéjet vloog.

Veranderingen

Nu de zomer voorbij is, staat het koninklijk gezin een aantal veranderingen te wachten. Prinsessen Amalia en Alexia zullen minder thuis zijn in Paleis Huis ten Bosch. De 17-jarige Amalia slaagde cum laude voor haar eindexamen, maar wil niet meteen een studie doen. Ze gaat eerst een tussenjaar nemen om te reizen.

LEES OOK:

Mysterie rond dodelijk drama bij Britse school prinses Alexia

Alexia heeft zich al gemeld op het Atlantic College in Wales, waar zij gaat studeren. Daarmee treedt ze niet alleen in de voetsporen van haar vader Willem-Alexander, maar ook in die van prinses Elisabeth van België. De school wordt gezien als één van de meest prestigieuze ‘middelbare scholen’ ter wereld. Ook de Spaanse prinses Leonor start er komend schooljaar.

[poll id=”17″]

Tags

KONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAMAXIMAPRINSES ALEXIAPRINSES AMALIAPRINSES ARIANEWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck