Groot gejuich voor Elizabeth tijdens balkonscène

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Tienduizenden Britten hebben Queen Elizabeth toegejuicht tijdens de traditionele balkonscène. Vrijwel de hele Mall, de bekende straat voor het paleis, stond vol. Er werd meermaals hard ‘hooray’ naar de Queen geroepen.

De Britten zijn in groten getale naar het paleis gekomen om een glimp van de Queen op te vangen. Het was zelfs zó druk, dat er werd opgeroepen dat het vol was en er niet meer mensen konden komen.

Minder genodigden op het balkon

Op het balkon werd een beduidend kleinere groep familieleden opgetrommeld dan in het verleden. Alleen ‘werkende’ royals mochten de Queen vergezellen. Prins Andrew, die zijn koninklijke taken neerlegde vanwege de misbruikzaak waarin hij verzeild was geraakt, was niet daarom niet welkom. Ook prins Harry en Meghan stonden niet op het balkon, maar Meghan werd wel door de ramen van Buckingham Palace gespot.

Prins Louis had er geen zin in

De vorstin verscheen op het balkon in een lichtblauw pak met bijpassende hoed en maakte gebruik van een wandelstok. Naast de Queen stonden prins Charles en zijn vrouw Camilla en aan haar andere zijde prins William, Kate en hun drie kinderen George, Charlotte en Louis.

Voor Louis was het nog maar de tweede keer dat hij op het beroemde balkon verscheen, de eerste keer was tijdens de Trooping the Colour-parade in 2019. Maar blijkbaar had de kleine prins er geen zin in, want op foto’s die viraal zijn gegaan kijkt hij boos en slaat hij daarna zijn handen voor zijn gezicht.

De balkonscène is traditiegetrouw het einde van de Trooping the Colour-parade, wat normaalgesproken is ter ere van haar verjaardag. Dit jaar maakt het evenement deel uit van haar 70-jarig jubileum.

Tags

JUBILEUMMEGHAN MARKLEPRINS CHARLESPRINS HARRYPRINS WILLIAMQUEENQUEEN ELIZABETH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck