Groot verdriet voor Estavana Polman

Estavana Polman
Door: Charlotte Wijnen
16-06-2021

Groot verdriet voor Estavana Polman. Vanwege haar knieblessure moeten de Nederlandse handbalsters het op de Olympische Spelen doen zonder haar. ,,Met pijn in mijn hart.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Geef me geen 2 procent’

Dat maakt Estavana bekend via haar Instagram. ,,Aan al mijn lieve supporters: Na zorgvuldig overleg met mijn artsen heb ik met pijn in mijn hart moeten besluiten niet deel te nemen aan de Olympische Zomerspelen in Tokio.”

De handbalster kreeg van haar artsen te horen dat er een sprankje hoop was dat ze de Spelen wél zou halen. Slechts 2 procent, maar het is iets wat je niet moet zeggen tegen een topsporter. ,,Geef me geen 2 procent, want dan ga ik daar natuurlijk voor. Die 2 procent is voor mij 60 procent”, zei Estavana enkele weken geleden in De Telegraaf.

Operatie

Estavana schrijft op Instagram dat ze de komende maanden een operatie ondergaat en daarna tijd nodig heeft om te herstellen. ,,Ik ben op dit moment zeer teleurgesteld en verdrietig, maar ik denk dat dit de beste beslissing is voor mijn gezondheid. Hopelijk kan ik mijn carrière fit en met goede moed voortzetten. Ik wens mijn fantastische teamgenoten al het beste op de Spelen, ik ga ze voor de televisie aanmoedigen.”

Meer DenD