Grote schrik tijdens EK-duel: Eriksen roerloos op veld

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Plotseling waren er grote zorgen tijdens het EK-duel tussen Denemarken – Finland. De Deense voetballer Christian Eriksen lag roerloos op het veld en werd in het stadion gereanimeerd. Vervolgens werd de voetballer afgevoerd per ambulance. De wedstrijd hervatte om 20:30.

Zowel het stadion als de wedstrijd vielen direct stil. Wat er precies aan de hand was met de 29-jarige voetballer, was lange tijd onduidelijk. De NOS deelde in de live-uitzending na een periode van enige onduidelijkheid, een foto van Eriksen op een brancard die bij kennis leek. Deense media hebben eveneens laten weten dat Eriksen bij kennis is.

Eriksen heeft medespelers gesproken

De manager van Eriksen heeft in Radio 1 laten weten dat de voetballer weer kan praten en ademen. In een Tweet van de Deense bondsvoorzitter staat zelfs dat Christian Eriksen zijn Deense medespelers heeft gesproken vanuit zijn ziekenhuisbed.

De tekst gaat verder onder de Tweet.

Tijdens de wedstrijd is te zien hoe Eriksen iets na de 40e minuut voorover valt. De voetballer bleef vervolgens roerloos op de grond liggen, waarna de spelers om Eriksen heen gingen staan. Zijn vriendin verscheen op het moment van de reanimatie op het veld. Mogelijk is er dankzij het snelle handelen sprake van een goede afloop.

Steunbetuigingen

De schrik zat er goed in. Zowel binnen- als buiten het stadion. In de media verschijnen al snel diverse steunbetuigingen.

Tags

CHRISTIAN ERIKSENDENEMARKENEK VOETBALERIKSENEURO2021

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck