Grote tegenslag voor Richard Groenendijk

Tegenslag voor Richard Groenendijk
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een enorme tegenslag voor Richard Groenendijk: een dag voordat zijn tournee éindelijk hervat zou worden, is hij geveld door het coronavirus. Hierdoor kan zijn voorstelling dus alsnog niet doorgaan. ,,Ik vind het vreselijk.”

Twee jaar lang wist Richard het te omzeilen, maar slechts één dag voor zijn tournee weer hervat zou worden heeft corona hem dan toch te pakken gekregen.

‘Ik dacht: het zal toch niet?!’

Net nu het kabinet versoepelingen heeft aangekondigd, is hij besmet geraakt met het coronavirus. In een video op Instagram vertelt hij dat hij benaderd werd omdat hij in contact was geweest met iemand die positief was geweest. ,,En van dinsdag op woensdagnacht voelde ik al een kriebel in de keel. Ik dacht: het zal toch niet?!”

Richard besluit het zekere voor het onzekere te nemen en doet een aantal zelftesten. ,,De eerste positief, de tweede positief en de derde? Ja hoor: positief.” Ook de PCR-test gaf die uitslag. ,,Het is vrij ironisch: ik heb twee jaar lang de tijd gehad om covid te krijgen en rustig uit te zieken, maar nu één dag voor mijn tournee weer wordt hervat en de zaken helemaal vol mogen heb ik het dus.”

Mensen bereiken

Hoewel Richard enorm baalt dat hij corona heeft, had hij zich voorgenomen het nooit te delen op social media als hij corona zou krijgen. Maar omdat zijn voorstelling die gepland stond in Maastricht niet door kan gaan, wil hij graag de mensen bereiken die kaarten gekocht hebben. ,,De mensen hebben als het goed is een bericht gekregen van de schouwburg, maar als dat bericht jou niet heeft bereikt op de één of andere manier, dan hoop ik dat je dit filmpje ziet.”

Gelukkig hoeft Richard maar vijf dagen in quarantaine, wat betekent dat zijn tournee als het goed is nu hervat vanaf volgende week woensdag in Delft.

Tags

BESMETCORONACORONAVIRUSDRAMARICHARD GROENENDIJKTEGENSLAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck