Grote zorgen om zieke Mette-Marit

Door: Tanja Brouwer
01-04-2020

De vrouw van de Noorse kroonprins Haakon, Mette-marit, heeft een longziekte en daardoor is ze extra kwetsbaar voor het coronavirus. Noren maken zich zorgen om de vrouw, die het de afgelopen twee jaar al veel rustiger aandeed en zich nog maar weinig liet zien.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zoals bekend is het coronavirus een longvirus. Door de aandoening longfibrose, waarbij er littekenweefsel in de longen ontstaan, heeft Mette-Marit al regelmatig last van benauwdheid. De vrouw vertelde eerder aan Noorse media het volgende: ,,Ik heb last van zuurstofgebrek, hoesten en ademnood. Ik heb al enkele jaren gezondheidsproblemen. En nu kennen we de oorzaak.”

Positief blijven

De 46-jarige heeft zich sinds de uitbraak van het virus in Europa afgeschermd van de buitenwereld. Noren zal dat niets verbazen, want Mette-Marit was de afgelopen jaren erg openhartig over haar ziekte en maakte twee jaar geleden bekend minder aanwezig te zullen zijn bij officiële gelegenheden. Via Instagram liet ze nog wel van zich horen en ook nu post ze een foto op sociale media. Daarbij schrijft ze: ,,We hebben een thuiskantoor en huiswerk. Wandelen zwemmen en ons aan routines houden zorgen ervoor dat we positief blijven. Haakon, de kinderen en ik denken aan diegenen die nu nog hard aan het werk zijn en het land laten draaien.”

Meer DenD