GTST-collega over ontslag Ferry Doedens: ‘Dit verdient hij niet!’

Ferri Somogyi
Door: Eva Steins
03-09-2020

Na alle kritiek die Ferry Doedens over zich heen gekregen heeft, kan hij rekenen op steun van zijn ex-collega Ferri Somogyi. Hij doet een boekje open over het vertrek van zijn collega uit GTST en uit zijn frustratie: ,,Hij verdient dit allemaal niet, het is erg heftig allemaal.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ontslag

Het leek wel alsof Ferry Doedens zijn eigen soap had binnen Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2015 werd hij ontslagen bij GTST, omdat hij zijn drugsgebruik niet onder controle had. Hij keerde na een jaar terug en dit leek goed te gaan, totdat hij in juni voor twee weken op non-actief werd gesteld. De reden: hij nam het niet zo nauw met de coronaregels. Ferry maakte bekend: ,,Al acht weken lang met iedereen te knuffelen”. Een opmerking die bij EndemolShine in het verkeerde keelgat schoot. Ferry kondigde begin augustus zijn definitieve vertrek aan via Instagram.

‘Erg geschrokken’ 

Zijn collega Ferri Somogyi, ofwel personage ‘Rik’, heeft het moeilijk met het plotselinge vertrek van zijn geliefde collega. In Weekend vertelt hij hoe heftig dit geweest is: ,,Ik ben natuurlijk erg geschrokken dat het voor hem bij GTST stopt. Het is altijd heftig als mensen gedwongen wegmoeten. Dat is verschrikkelijk, vooral als je aan iemand bent gehecht. Als hij me nodig heeft, sta ik voor hem klaar, maar dat weet hij wel.”.

LEES OOK:

Is dit de ware reden van Ferry’s vertrek bij GTST?

Bakken kritiek

Ferry lag flink onder vuur de afgelopen periode. Meerdere opstootjes tussen hem en RTL hebben voor bakken kritiek gezorgd. De acteur gaf in zijn Instagram-post aan ,,Niet goed in zijn vel te zitten” en vluchtte naar Zwitserland om tot rust te komen. GTST-collega Ferri vindt dat Ferry onterecht hard is behandeld door de critici en zegt hierover: ,,Hij krijgt nu natuurlijk van alles over zich heen, te veel vind ik.”.

‘Lieve gozer’

De acteurs en ex-collega’s hebben een goede band. ,,Eigenlijk zitten we altijd wel op één lijn. Het komt wel goed met die jongen. Het is echt een te lieve gozer, ik ben dol op hem en zal dat ook altijd blijven. Bovendien barst Ferry van het talent. Ik maak me dan ook geen zorgen over zijn toekomst.” sluit Ferri lovend af.

Meer DenD