Guido Weijers bedreigd op Instagram

Guido Weijers bedreigd op Instagram
Door: Lola van Leeuwen
27-12-2022

Ondanks dat Guido Weijers zelf zegt voor ‘positiviteit’ te staan, krijgt de cabaretier veel haat-reacties op zijn laatste Instagram post. Hij schrijft bij een foto met Claudia de Breij lovende woorden over haar waar zijn fans niet gediend van zijn…

Guido Weijers en Claudia de Breij zijn allebei te zien met een tv-conference op oudejaarsavond. Journalisten stellen hem telkens de vraag “wie gaat er winnen?” Weijers antwoordt met: ,,kunst is geen wedstrijd!” Daarom plaatste de cabaretier maandag een foto poserend met Claudia en schrijft erbij: ,,Concurrent of collega?”

‘Domme mensen’

,,Begin deze maand bezocht ik De Oudejaars van @claudiadebreij in Maastricht. Ik heb genoten van haar prachtige show!” schrijft Weijers. ,,En steeds journalisten met de vraag: Wie gaat er winnen? Winnen? Kunst is geen wedstrijd! Dat maken domme mensen ervan. Ik doe appels en Claudia peren. En kijkcijfers? Oké… NPO1 is vier keer groter dan RTL4, dus dat is ook geen vraag. Het gaat ons beiden om persoonlijke impact.” aldus Guido.

Weijers gaat verder: ,,Lieve mensen. Claudia geeft mensen een mooie show met ontroering en lach in het theater. Ik doe hetzelfde op mijn manier. Je hoeft geen kant te kiezen. Gun elkaar de wereld en elkaars mening. Ik, Claudia en het publiek, we zijn allemaal winnaars.”

Bedreigingen

Een dag later laat de cabaretier weten dat hij de reacties onder de foto moet sluiten. ,,UPDATE: Vanwege bedreigingen en haat is de comment-sectie bij dit bericht gesloten. Iedereen die dit veroorzaakt heeft, gefeliciteerd. Ook jullie wens ik alle liefde.”

In een videoboodschap vult hij aan: “Oh en even over het vorige berichtje: ik ben niet degene die bedreigd wordt of die haat naar zich toe krijgt. Ik heb geen zin om op mijn Instagram andere mensen te laten afzeiken.”

‘Jouw probleem’

Zijn Instagram staat voor verbinding en liefde, zegt Guido. Hij wil alleen maar positiviteit op zijn platform. ,,Als jij er een probleem mee hebt dat ik andere mensen het beste wensen, dan is dat jóuw probleem.”

Meer DenD