Guido Weijers slaat plank mis met grap over Amalia: ‘Ontzettend ongepast’

Guido slaat plank mis
Door: Charlotte Wijnen
02-01-2023

Guido Weijers heeft de plank behoorlijk misgeslagen met zijn grappen over prinses Amalia in de oudejaarsconference. Volgens Daphne Bunskoek ging de cabaretier veel te ver. ,,Ontzettend ongepast.”

Fatshamen

Guido Weijers maakte in de oudejaarsconference grappen over het uiterlijk van prinses Amalia. Hij begon met een vergelijking met een bijennest. ,,Er is maar één celletje dat uitgroeit tot koningin en dat is het celletje dat de eerste zes dagen het meest te eten krijgt. Dat wordt de koningin. Dat kun je bij Amalia ook nog wel een beetje zien”, vertelde Guido. Vervolgens ging hij nog een stapje verder. ,,Ik snap wel dat zij van de drie prinsesjes de koningin wordt, want zij heeft ook absoluut het grootste staatshoofd.”

‘Ontzéttend ongepast’

Velen vonden de grappen over Amalia te ver gaan. ,,Er was maar één ding waarvan ik dacht: oké, nu gaan we een beetje buiten de gebaande paden en dat was toen Guido Weijers begon met Amalia te fatshamen. Toen dacht ik: nou… Ik vond het ongepast en het was ook niet grappig”, zegt Rob Goossens in RTL Boulevard. Daphne Bunskoek is het daarmee eens. ,,Ontzéttend ongepast.”

Ook Yvonne Coldeweijer kon absoluut niet lachen om de opmerkingen over Amalia. ,,Het fatshamen van Amaal? Sorry echt niet cool”, schrijft ze in Instagram Stories.

Meer DenD