Gwen van Poorten: ‘Ik spring niet uit mijn vel als iemand zegt ‘daar moet een piemel in’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

BNN-presentatrice Gwen van Poorten (28) van het programma Spuiten en Slikken en medewerkster van het in opspraak geraakte onlineprogramma Dumpertreeten bijt van zich af na de opschudding die hierover is veroorzaakt door columniste Rosanne Hertzberger.

In Het Parool van vandaag zegt Van Poorten dat ze de discussie ‘heftig’ vond. Hertzberger ontketende een actie tegen Dumpert als protest tegen de vrouwonvriendelijkheid van het mediakanaal. Aan kijkers wordt gevraagd om vrouwenbillen te beoordelen.

,,Ik sta anders in het leven. Ik spring niet meteen uit mijn vel als iemand ‘daar moet een piemel inroept. Dat wil niet zeggen dat ik een dom plat wijf ben. Dat idee kreeg ik wel, als ik zag hoe ik in columns werd weggezet”, zegt Van Poorten in de Amsterdamse krant.

,,Ik vind het gewoon lastig dat ik word neergezet als slecht voorbeeld voor andere vrouwen. Ik weet wat ik doe op Dumpert en weet ook wat ik terug kan verwachten”, aldus Van Poorten. ,,Ik neem mezelf niet te serieus en zolang het mensen niet schaadt, kan veel, vind ik.”

Volgens Van Poorten in Het Parool gaat Dumpertreeten vooral over ‘lol maken’. Ze vind niet dat vrouwen die aanstoot nemen ‘daar moet een piemel in’ ,,zeikerds” zijn. ,,Iedereen mag voor zichzelf uitmaken waar de grens ligt.”

Tags

BNNSPUITEN EN SLIKKEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck