Hamburgse politie zoekt met posters dieven van Sylvie Meis

Politie hangt posters in de buurt op om dieven te pakken van Sylvie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Afgelopen juli is er ingebroken bij Sylvie Meis, en hebben de dieven voor 800.000 euro aan Hermès-tassen uit haar appartement in Hamburg gestolen. Hoewel de inbrekers nog niet gevonden zijn, geeft de politie de zoektocht naar de daders niet op: ze worden nu met flyers en posters gezocht.

Door de wijk in Hamburg hangen blaadjes met de tekst: ‘Wij vragen uw hulp: inbraak in uw directe omgeving.’ Daarop staat een foto van een ladder waar de daders bij Sylvie gebruik van maakten. “We hopen dat we hierdoor meer informatie uit de buurt krijgen”, laat een woordvoerder van de politie weten.

Kritiek

Er is ook kritiek op deze manier van opsporen die wordt toegepast bij Sylvie. Veel mensen vragen zich af waarom de politie juist nú gebruik maakt van posters en flyers: is dat omdat Sylvie Meis zo bekend is? Of omdat de buit zo waardevol is?

De politie wil er niet veel over kwijt, maar geeft aan dat ze ook bij minder bekende personen gebruik zullen blijven maken van posters en flyers bij het opsporen van verdachten. Ook bij andere strafbare feiten dan inbraak, zoals zedendelicten, autobranden of ernstig lichamelijk letsel.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck