Hans Klok over overleden assistente: ‘Het was hartverscheurend’

Hans Klok
Door: Eva Steins
12-11-2020

Nathalie Hoop verloor op 43-jarige leeftijd de strijd tegen kanker. Dit tot grote shock van onder andere Hans Klok, een vriend én werkgever van Nathalie. Zij was jarenlang zijn assistente, door de jaren heen ontwikkelde Hans en Nathalie een goede vriendschap. Nu doet een aangeslagen Hans zijn verhaal.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Wat een ellende en tragiek, het is niet te geloven. Ik besef het nog helemaal niet, ik sta in de overlevingsstand,” vertelt Hans aan Weekend. ,,Ik heb er hard voor gebeden dat het toch ooit nog goed zou komen, maar dat heeft niet mogen baten.”

Hans vertelt dat iedereen tot op het laatste moment de hoop had dat het ergens goed zou komen. Nathalie hield zich enorm sterk en handelde niet naar haar ziekte, aldus Hans. Toch kabbelde het contact tussen hem en Nathalie langzaam terug. ,,Doordat ze zo veel sliep, kreeg ik steeds minder contact met Nat.”

Aftakeling

Een berichtje van Nathalie’s man Pepijn kondigde onheil aan. Hij stuurde Hans en andere vrienden dat Nathalie hard achteruitging.

Hans vertelt over de dag van Nathalie’s overlijden. ,,Pepijn liet naasten langskomen, onder wie de kinderen, maar niet met de gedachte dat dit het laatste bezoek aan Nathalie zou zijn. De bedoeling was dat ze naar huis zou gaan, alles was geregeld met een bed en zuurstof.”

Het ging onverwacht vreselijk mis. ,,Maar toen Pepijn bij haar kwam liggen in het ziekenhuis, stopte ze niet veel later ineens met ademen. Nathalie is in zijn armen gestorven. Heel dramatisch.”

Hans vertelt dat hij gelijk wist wat er gebeurd was toen Pepijn hem belde. ,,Hij was aan het snikken, Nat was een paar uur daarvoor overleden. Het was hartverscheurend.” Nog steeds beseft Hans niet helemaal wat er is gebeurd. ,,De echte klap moet nog komen, denk ik, bij mij ook.”

Liefdevol blikt Hans terug op zijn assistente en vriendin. Door corona kan er geen groots afscheid georganiseerd worden voor Nathalie. Hans is van plan ‘iets groots’ te organiseren voor haar, als de wereld weer een beetje normaal is.

LEES OOK:

Bridget Maasland reageert op overlijden stiefmoeder van zoon Mees

Meer DenD