Hans Klok wil naar huis: ‘Het geld raakt op’

hans klok
Door: Eva Steins
09-09-2020

Het was jarenlang zijn droom: verhuizen naar Las Vegas om zijn carrière naar een hoger niveau te tillen. Hans Klok vertelt dat zijn droom in het water is gevallen: het entertainment paradijs is veranderd in een spookstad. Klok overweegt op te geven en terug te keren naar Nederland.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Paradijs

Hans klok had zijn verhuizing naar Las Vegas heel anders voorgesteld. Hij betrok een maand geleden een huis dichtbij het hart van Las Vegas: de strip. Het valt hem zwaar tegen: ,,Ik kan er nu in acht minuten zijn, maar ik ben in zes maanden maar één keer geweest.”. De illusionist vertelt aan het AD dat hij na een maand zijn koffers nog niet heeft uitgepakt: ,,En dat laat ik ook zo.”.

LEES OOK:

Hans Klok moet op de centjes letten

De droom

Hans vertelt openhartig dat hij een stroeve start had in de Verenigde Staten. En dat het alleen maar erger lijkt te worden: ,,Het is veel pech geweest. Eerst moest ik dus halverwege het hoogseizoen beginnen. Daarna hebben we een mediaoffensief ontketend. Zat ik op 13 maart van dit jaar in de show van Ellen Degeneres, wat een enorme boost gaf.”. De illusionist vertelt dat de coronacrisis roet in het eten heeft gegooid: ,,Een paar dagen later ging de wereld op slot vanwege corona.”.

‘Las Vegas is dood’

De stad stroomde abrupt leeg en de hotels en casino’s sloten hun deuren. Een ingrijpende verandering voor Hans Klok: ,, Grote jongens vielen om, zoals Cirque du Soleil. Failliet. Ze hebben het geprobeerd te verkopen. Geen enkel bod. Op billboards waar normaal gesproken namen stonden als Elton John, Cher en Rod Stewart staan nu boodschappen als Stay Safe en We are strong. Een bizar beeld. Las Vegas is dood. Het lijkt wel of ik in een verkeerde sciene fiction film zit.”.

Somber

Hans ziet zijn toekomst in Las Vegas somber in: ,,De entertainmentindustrie was de eerste die dicht ging en zal als een van de laatste weer opengaan. Iedereen hoopt op een vaccin, maar dan zijn we er nog lang niet.”. Klok fantaseert al over een terugkeer naar Nederland. ,, Ik geef mezelf de tijd tot december. Dan beslis ik over mijn toekomst. Blijven of vertrekken, maar zoals het er nu naar uitziet zie ik het hier niet snel op gang komen. Jullie krabbelen weer op in Europa, Amerika ligt ver achter”.

Meer DenD