Hans Teeuwen verliest 1,7 miljoen in twee jaar tijd

Hans Teeuwen
Door: Charlotte Wijnen
16-08-2021

Het coronavirus heeft een behoorlijk gat geslagen in het vermogen van cabaretier Hans Teeuwen. In slechts twee jaar tijd is hij 1,7 miljoen euro verloren.

Helft van vermogen kwijt

Als één van de weinigen heeft Hans zijn jaarcijfers van 2020 ingeleverd bij de Kamer van Koophandel. Vanwege het coronavirus waren de theater gesloten en onlangs dat hij met een alternatief kwam, heeft de cabaretier daar flink last van gehad. Sinds 2018 verloor de cabaretier 1,7 miljoen euro, de helft van zijn vermogen. Dat meldt BekendeBuren.

In rook op

Vorig jaar kondigde de cabaretier aan weer terug de theaters in te gaan. Hoewel hij zich tussen 2005 en 2010 even heeft teruggetrokken, zou vorig jaar maart zijn nieuwe theatertour starten. Al dertig jaar zit hij in het vak en hij staat bekend om zijn grove humor. De kaarten voor zijn nieuwe show waren dan ook binnen no-time uitverkocht.

Maar Hans zag net als vele andere cabaretiers zijn plannen voor 2020 in rook opgaan. De cabaretier stond op het punt om met zijn nieuwe theatertour te beginnen, toen het coronavirus daar een flinke streep doorheen haalde.

Alternatief

Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, bedacht hij een alternatief. ,,Ik ben maar weer gaan schrijven en dacht: ik neem het thuis op. Ik kon me geen voorbeeld voor de geest halen van iemand die dat al gedaan had. Leek me een leuk experiment”, vertelde hij destijds aan AD.

En hoewel zijn show zelfs op televisie werd uitgezonden, bleek het toch niet een heel groot succes te zijn. Hans kreeg het wel voor elkaar om Twitter bijna te laten ontploffen, maar er keken slechts 265.000 mensen naar de show.

Meer DenD