Harry en Meghan boos over kroning Charles: ‘Dit is wreed’

Harry en Meghan niet blij met kroningsdatum
Door: Charlotte Wijnen
12-10-2022

Harry en Meghan zouden niet blij zijn met de kroning van Charles. Het vindt namelijk op een speciale dag plaats: Archie’s verjaardag. Hierdoor krijgen Harry en Meghan niet de kans om hun zoontje in het zonnetje te zetten op zijn verjaardag.

Buckingham Palace heeft bekendgemaakt dat de kroning op zaterdag 6 mei 2023 zal plaatsvinden. De datum zorgde meteen voor flinke ophef bij fans van Harry en Meghan. Zij noemen het ‘wreed’ dat de kroning op die dag plaatsvindt.

‘Is dit met opzet?’

De ceremonie zal plaatsvinden in Westminster Abbey, geleid door de aartsbisschop van Canterbury. Charles zal samen met Camilla, koningin-gemaal, worden gekroond. 6 mei zal daarom altijd een belangrijke datum blijven.

Koninklijke fans zijn woedend: zij begrijpen niet waarom er voor deze datum gekozen is. ,,Dus koning Charles The Cruel heeft zijn kroning op 6 mei volgend jaar gepland… Op de vierde verjaardag van zijn kleinzoon Archie”, twittert iemand. Een ander vraagt zich zelfs af of de kroning opzettelijk op dezelfde datum is gepland. ,,Is de kroningsdatum van de koning opzettelijk hetzelfde als de verjaardag van Archie?”

Harry en Meghan niet aanwezig?

Het is nog niet bekend of Meghan en Harry de festiviteiten zullen bijwonen, ondanks hun aanwezigheid bij het jubileum van de Queen en haar begrafenis in september.

,,Ik denk niet dat Harry en Meghan aanwezig zullen zijn”, vertelt koninklijke commentator Jonathan Sacerdoti aan Express. ,,Vergeet niet dat ze toevallig aanwezig waren bij het overlijden en de rouw van de koningin, ze hadden ervoor gekozen om naar Londen en Manchester te komen voor de promotietour van hun eigen activiteiten. En in zekere zin was het gewoon een geluk dat ze onmiddellijk aanwezig konden zijn.”

Koninklijke aangelegenheid

Ook benadrukt hij dat de begrafenis van de Queen absoluut niet hetzelfde is als de kroning van Charles. ,,Ik denk dat het bijwonen van de begrafenis van je grootmoeder een familieaangelegenheid is, hoewel het heel publiekelijk werd gedaan. De kroning van je vader bijwonen is heel duidelijk een koninklijke aangelegenheid, en het hangt ervan af of ze daaraan willen deelnemen.”

Meer DenD