Harry en Meghan verdedigen keuze voor Netflixdocu

Door: Ditjes en Datjes
09-12-2022

Harry en Meghan hebben hun keuze voor het maken van de zesdelige Netflixdocu Harry & Meghan verdedigd. In de documentaire spreekt het stel over de druk van de media die ze in het dagelijkse leven ervoeren. Ook zeiden ze dat ze graag meer privacy wilden.

Kijkers reageerden verbaasd op de uitspraken van de hertog en hertogin van Sussex, omdat het tweetal met Netflix wel een docu maakt die een intiem kijkje in hun leven geeft. In de drie afleveringen zijn onder andere nooit eerder vertoonde kinderfoto’s van Archie en Lilibet te zien.

Aan The New York Times vertelt Ashley Hansen, perschef van Harry en Meghan, dat het tweetal met de reeks hun eigen verhaal wil vertellen. “Ze kiezen ervoor om onder hun eigen voorwaarden hun verhaal te doen en toch zijn er tabloids die een onjuist beeld schetsen dat doorsijpelt in de verslaggeving en publieke opinie”, aldus Hansen. “In hun aankondiging om een stap terug te zetten binnen het koningshuis zeiden ze niets over privacy en benadrukten ze dat ze hun publieke taken willen doorzetten.”

Toen het echtpaar in 2020 aankondigde een stap terug te doen, stond in de gemaakte afspraak dat de hertog en hertogin van Sussex een onafhankelijker leven wilde als gezin. Door afstand te nemen van het Britse koningshuis zouden de media geen reden meer hebben om het echtpaar te volgen in het dagelijks leven onder het mom van publiek belang.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD