Harry en Meghan verliezen koninklijke titels

Splitsing Elizabeth Harry
Door: Tanja Brouwer
18-01-2020

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle verliezen hun koninklijke titels. Dat is zojuist bekend gemaakt. Zij hoeven binnenkort niet meer koninklijke hoogheid te worden aangesproken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Belastinggeld terugbetalen

Naast dat ze hun titels verliezen zullen ze ook geen toelage meer krijgen en moeten ze de 2.4 miljoen pond, die is gebruikt om hun woning Frogmore Cottage te verbouwen, terugbetalen. Britten zullen vooral blij zijn met dat laatste, want een groot deel van het verbouwingsbudget kwam van belastinggeld.

Eerder deze maand maakten prins Harry en Meghan bekend zich te willen terugtrekken als senior lid van het koningshuis. Ook wilden ze emigreren naar Canada en financieel onafhankelijk worden. De koningin lijkt, na veel overleg met haar zoon kroonprins Charles en kleinzoon William, te hebben besloten gehoor te geven aan de wens van Harry en Meghan.

,,Harry en Meghan zullen altijd leden blijven van de familie”, laat de Koningin in een statement weten. Elizabeth hoopt dat het Harry en Meghan lukt om in de toekomst gelukkig te worden met hun nieuwe leven.

Hoe het precies wordt geregeld met de beveiliging in Canada is onduidelijk. Binnen de hofhouding wordt ervan uitgegaan dat ze een groot deel van het jaar daar gaan wonen.

 

 

Meer DenD