Harry Piekema kreeg ruzie in Expeditie Robinson: ‘Ferry was niet eerlijk’

Harry kreeg ruzie op Expeditie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Expeditie Robinson-favoriet Harry Piekema kreeg na een eilandraad in Expeditie Robinson ruzie met Ferry Weertman. Hoewel de mannen vrienden waren, koos Ferry er toch voor om het spelletje te spelen en tegen Harry te liegen. En dat viel niet goed bij Harry. ,,Ik zei: ‘Hé maat, wat is dit?!”’

Na een lange strijd moest Harry Piekema gisteren het eiland verlaten. Samen met Vincent is hij te gast in de podcast ‘Expeditie Robinson: Back2Base’, waar de veelbesproken eilandraad waarin Thijs, Dzifa, Niels en Niek een plannetje smeden om de sterke Vincent eruit te stemmen, wordt besproken.

‘Hij is geen 12-jarige’

Omdat Niek zich meteen schuldig voelde tegenover Vincent besloot hij hem in te lichten over het plan. Wat vindt Vincent ervan dat hij werd gewaarschuwd? ,,Ik vond het jammer”, geeft hij toe in de podcast. ,,Het wegstemmen snap ik, dat hoort erbij. Maar het hoort een verrassing te zijn. Dat vind ik kicken. Ik had de verrassing leuk gevonden. Ik heb zoiets van: man up, speel het spel gewoon. Hij is geen 12-jarige jongen.”

Ruzie tussen Harry en Ferry

Wat de kijkers echter niet te zien kregen, was dat de waarschuwing van Niek ook voor een ruzie heeft gezorgd tussen Harry en Ferry Weertman. ,,Toen dat gebeurde wist ik ook gelijk wie er niet de waarheid tegen mij had gezegd”, legt Harry uit. ,,Dus ik ging naar Ferry toe en zei: ‘Hé maat, wat is dit?! Zit je me nou te f*cken?’ Dus ik kreeg met hem bonje.”

Confrontatie

Gelukkig was de ruzie maar van korte duur en ook het conflict dat Harry met Niek kreeg wilde Harry uitpraten. ,,De volgende dag heb ik tegen Niek gezegd: ‘Luister, het is gisteren gebeurd en je hebt ervan langs gekregen, wat mij betreft zand erover.’ Als je een conflict hebt met iemand, moet je diegene ook durven aan te kijken, van: oké dat was toen, en we gaan nu weer door”, zegt Harry.

Tags

EXPEDITIE ROBINSON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck