Heeft boer Geert straks weer vrouwen over de vloer?

Boer Geert
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Boer Zoekt Vrouw-deelnemer Geert-Jan van Meerveld heeft het zwaar: hij is zijn land kwijt. Maar hij besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en denkt na over een andere manier om zijn inkomen uit te halen.

‘Ik ben het al kwijt’

Al jaren ligt de boer in clinch met de gemeente, maar helaas heeft hij de strijd verloren. ,,Ik ben mijn land inmiddels al kwijt”, zegt de aangeslagen Geert-Jan in Noordhollands Dagblad. Het huis dat op het perceel staat, is nog wel zijn eigendom.

Zijn inkomen haalde hij uit het ‘afgepakte’ land, want daar stond zijn paardenfokkerij. ,,Ik verzorg pasgeboren veulentjes. Als ze drie jaar oud zijn, gaan de veulentjes terug naar de eigenaar.”

‘Waar haal ik nu mijn inkomen uit?’

Er liepen wel 260 paarden op zijn mooie land. Maar omdat hem dat afgenomen werd, gebruikt hij momenteel een ander stuk land voor zijn paarden. ,,Ik had er 260, en nu lopen er nog maar zestig.” Op kleine schaal wil hij daar verder met zijn fokkerij.

Maar hij vreest dat ook dat niet lang gaat duren. ,,Over dat stuk land zijn ze ook al bij me geweest. De provincie dan, want daar zijn plannen voor omvorming naar een aaneengesloten natuurgebied”, aldus Geert-Jan. ,,Waar haal ik straks nog mijn inkomen uit?”

Vrouwen over de vloer

Dat is waar hij elke dag aan denkt. Omdat zijn huis nog wel van hem is, zou hij altijd een B&B kunnen beginnen. ,,Daar zitten wel haken en ogen aan”, twijfelt de boer. Maar dan krijgt hij wél weer een boel vrouwen over de vloer. Toch iets om over na te denken…

Tags

BOER GEERTBOER GEERT JANBOER ZOEKT VROUW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck