Heeft Charles dezelfde kanker als zijn moeder?

Lijdt Charles net als zijn moeder aan beenmergkanker?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De artsen hebben bij koning Charles kanker geconstateerd. Welke vorm van kanker de Britse koning heeft is niet bekendgemaakt, maar er wordt vermoed dat het om dezelfde vorm gaat als koningin Elizabeth had.

Sinds het slechte nieuws de wereld in is gebracht, wordt er gespeculeerd over welke vorm van kanker de Britse koning heeft. Volgens de officiële overlijdensakte van zijn moeder koningin Elizabeth is zij aan ouderdom gestorven. Gyles Brandreth, de auteur van het nieuwe boek Elizabeth: an Intimate Portrait, denkt daar echter anders over. In zijn boek schrijft hij dat de Queen overleden is aan de gevolgen van kanker.

Koningin Elizabeth

,,Ik heb gehoord dat de Queen een vorm van myeloom, beenmergkanker, had. Dat verklaart onder meer haar gewichtsverlies en haar mobiliteitsproblemen”, aldus de auteur in zijn boek. Botpijn is een van de voornaamste symptomen van een myeloom, zegt Brandreth. ,,Multipel myeloom is een ziekte die over het algemeen ouderen treft. Genezing is momenteel niet mogelijk.”

Dezelfde vorm?

Wel is er een behandeling mogelijk die de ernst van de symptomen kan verminderen. Buckingham Palace heeft verder geen details over de gezondheid van Charles bekendgemaakt, maar verschillende media schrijven dat het mogelijk is dat Charles dezelfde vorm heeft als Elizabeth had. Op dit moment is alleen bekendgemaakt dat het niet om prostaatkanker gaat.

Behandelplan

Ondanks het slechte nieuws blijft Charles positief, zo zegt Buckingham Palace. Charles, die vorig jaar gekroond werd, legt voorlopig zijn werkzaamheden neer. Hij wacht het verdere behandelplan af en hij wil na zijn herstel zo snel mogelijk zijn taken als koning weer oppakken.

Tags

KONING CHARLES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck