Heeft The Voice of Holland nog een toekomst?

Door: Kees van der Made
17-01-2022

De grote vraag die te midden van het grote schandaal van The Voice omhoog rijst, is of het programma nog een toekomst heeft. Bert van der Veer denkt van wel…

Televisiecoryfee Bert van der Veer denkt niet dat het schandaal dat The Voice of Holland nu raakt het einde betekent van het succesprogramma. Dat vertelde hij in het Algemeen Dagblad (AD): ,,De personen die niet meer verder kunnen, worden vervangen en vervolgens is het weer vrijdagavond 20.00 uur: dan gaan we weer beginnen.” Van der Veer regisseerde onder andere de Soundmixshow en de Surpriseshow. Als hij gelijk heeft, dan zou dat zomaar een grote groep kunnen worden die vervangen moet worden.

Misbruik gemaakt

Eerder stapte muzikaal leider Jeroen Rietbergen al op vanwege zijn rol in het verhaal. Ali B heeft een aangifte aan zijn broek gekregen, maar die ontkent in alle toonaarden. Anouk heeft zelf al aangegeven te stoppen, niet omdat ze betrokken was maar omdat ze geen onderdeel meer wil zijn van het programma. Zij vertelde: ,,Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet.” Maar dat zou niet het enige zijn…

,,Een beetje heilig”

Albert Verlinde vertelde gisteren ook dat er áchter de schermen mensen zich schuldig zouden hebben gemaakt aan ongepast gedrag. ,,Ik denk dat iedereen zich daar een beetje heilig voelt of dat ze denken dat alles maar kan en normaal is.”

Problemen met cultuur en organisatie

Fons van Westerloo ziet de kwestie anders, zo zegt hij in het AD: ,,Als er problemen zijn in de cultuur en de organisatie, achter de schermen, dan wordt het lastig.” Ook kan de imagoschade een probleem zijn.

Meer DenD