Heftige knokpartij William en Harry: ‘Hij sloeg me tegen de grond’

Vechtpartij tussen de broers
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prins Harry beschrijft in zijn nieuwe boek ‘Spare’ een ruzie tussen hem en zijn broer William. De ruzie liep uit op een heftige knokpartij waar William Harry tegen de grond sloeg. ,,William viel me aan”, schrijft Harry in het boek.

De ruzie ging over Meghan. Dat schrijft The Guardian, die beschikt over een exemplaar van het boek. William vond de Amerikaanse actrice maar lastig en onbeleefd en noemde haar zelfs ‘een vel schuurpapier’. Harry zei hierop dat zijn broer ‘het mediaverhaal papegaaide’, waarna de ruzie uit de hand liep.

Aanval

William kookte van woede waarop Harry naar de keuken liep om voor zijn broer een glas water te pakken. ,,Willy, ik kan niet met je praten als je zo bent”, zei Harry terwijl hij het glas aan zijn broer gaf. Maar William was zo kwaad dat hij het niet wilde aannemen.

,,Hij zette het glas neer, schold me uit en kwam toen op me af”, schrijft Harry in zijn boek. ,,Het gebeurde allemaal zo snel. Zo ontzettend snel. Hij greep me bij mijn kraag, brak mijn ketting en sloeg me tegen de grond. Ik landde op de kom van de hond, die onder mijn rug barstte en de stukjes in me sneden. Ik bleef daar even versuft liggen, stond toen op en zei hem dat hij moest gaan.”

Terugslaan

Harry schrijft dat William hem aanspoorde om terug te slaan, daarbij verwijzend naar gevechten die ze als kinderen hadden. Harry zegt dat hij weigerde dit te doen. William ging weg en kwam toen terug met spijt en verontschuldigingen.

Schaafwonden en blauwe plekken

Volgens Harry wilde William niet dat hij het aan Meghan vertelde. ,,Je hoeft Meg dit niet te vertellen”, zou William hebben gezegd. ,,Bedoel je dat je me aanviel?”, vroeg Harry. ,,Ik heb je niet aangevallen”, reageerde William vervolgens. Harry zegt dat hij het zijn vrouw niet meteen vertelde, maar wel zijn therapeut belde.

Uiteraard kwam Meghan al snel achter de knokpartij. Ze zag de schaafwonden en blauwe plekken op zijn rug en vroeg hem wat er was gebeurd. Toen Harry over de aanval vertelde, zou Meghan niet verrast zijn geweest. Ook was ze niet boos. ,,Ze was vreselijk verdrietig”, aldus Harry.

Tags

HARRY EN WILLIAMKNOKPARTIJPRINS HARRYPRINS WILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck